EXIT-kirja

01ESITTELY

31 inspi­roi­vaa tosi­tarinaa


suomalaisista yrittäjistä, jotka loivat menestyksen tyhjästä

2 kirjaa, 31 yrittäjää, 31 erilaista tarinaa yrityksen perustamisesta exitiin. Eri ikäiset, eri puolilta maata kotoisin olevat yrittäjät puhuvat avoimesti onnistumisistaan ja menestyksestään, mutta myös vaikeista hetkistään ja epäonnistumisistaan. Mukaansatempaavat tarinat vievät yrityskauppaneuvottelujen kulisseihin ja avaavat, miten yrittäminen ja omasta yrityksestä irtautuminen ovat vaikuttaneet henkilön muuhun elämään ja identiteettiin.

02YRITTÄJÄTARINAT

Yrittäjä­tarinat - Vol. 2


16 inspiroivaa tositarinaa

Suomalaisten yrittäjien vaiheikas matka yrityksen alkutaipaleelta kohti exitiä. Miten yrityskauppa muuttaa yrittäjän elämää – aiheuttaako exit luopumisen tuskaa, vai onko se yrittäjän toteen käynyt unelma.

PeterVesterbacka


Rovio (IPO)

Visionääri ja lukuisissa hankkeissa mukana oleva Peter Vesterbacka tunnetaan etenkin hittipeli Angry Birdsin keulahahmon roolistaan. Vihaiset linnut valloittivat maailman 2010-luvulla ja Vesterbacka vei brändäämisen uudelle tasolle. Hän myi osuutensa Roviosta vuonna 2016, jonka jälkeen sarjainnostujan katse on ollut vieläkin isommissa projekteissa, kuten koulutusbisneksessä sekä tunteita herättävässä Helsinki–Tallinna-tunnelihankkeessa.

PekkaKari


CAP-Group Oy (Partly acquired by Verdane)

Pekka Kari perusti kuljettajakoulutusyritys CAP-Group Oy:n Hämeenlinnassa vuonna 2006. Ensin oli yksi mies ja raskaiden ajoneuvojen ajotapakoulutus, myöhemmin hypättiin osaavan yhtiökumppanin kanssa autokoulubisnekseen. CAP-Groupista kasvoi Pohjoismaiden suurin toimija, jonka seurauksena Kari teki kaksi kertaa exitin. Yrittäjänä Kari oli pitkään kova ja periksiantamaton, nykyään ihmisenä luja ja armollisempi.

MaijaItkonen


Gold&Green Foods Oy (partly acquired by Paulig)

Muotoilija Maija Itkonen keksi idean uudenlaisesta proteiinipommista vuonna 2014. Hän perusti Gold&Green Foods Oy:n, jonka lihan korvaava hittituote Nyhtökaura nousi nopeasti ilmiöksi. Kesällä 2016 Paulig osti Gold&Green Foodsin enemmistöosuuden ja samalla Itkonen tiimeineen sai aivan uudenlaisia resursseja. Nyhtökaura on löytänyt paikkansa jokapäiväisenä arkiruokana, ja nykyään tuote on myynnissä ympäri Eurooppaa sekä myös Yhdysvalloissa.

RamiPeltonen


Lyyti Oy (partly acquired by Vaaka Partners)

Lyyti Oy:n talousjohtajana lähes alusta lähtien toiminut Rami Peltonen on tyylikäs ja rauhallinen herrasmies, joka on onnistunut yritysrintamalla järkevällä rakennustyöllä. Peltonen ja visionäärinen Petri Hollmén kasvattivat Lyytistä menestyvän tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiön, joka auttoi kotimaista tapahtumatuotantoalaa ennennäkemättömällä tavalla. Kesällä 2019 Vaaka Partners osti yli puolet Lyytin osakkeista.

JaakkoMäki-Petäjä


Spring House Oy (acquired by Staffpoint)

Jaakko Mäki-Petäjä ymmärsi valmennuskursseilla parikymppisenä osaavansa auttaa muita ihmisiä etenemään elämässään ja perusti vuonna 2002 työvoimakoulutuksia tarjoavan Spring House Oy:n. Kiivaiden kasvuvuosien aikana mies lähti mediainnovaatio Leetin kanssa perheineen Los Angelesiin, missä hän löysi itsensä. Loppuvuonna 2012 Staffpoint osti Spring Housen. Mäki-Petäjän mukaan yritteliäs elämä on suuri seikkailu.

MiiaRiekki


Gugguu Oy (partly acquired by Panostaja)

Kun kukaan muu ei tehnyt mieluisia lastenvaatteita, päätti Miia Riekki perustaa oman lastenvaatemerkin vuonna 2012. Riekki lähti alalle täysin ummikkona, eikä hän osannut edes ommella. Gugguu Oy nousi nopeasti ihmisten tietoisuuteen ja yrityksestä tuli palkittu menestystarina. Loppuvuodesta 2018 Panostaja ja Minttu Räikkönen ostivat osuuksia, mutta enemmistöosuus jäi Riekille ja hänen siskolleen Anne Vallille.

HannuKytölä


Nettix Oy (acquired by Otava Media)

Hannu Kytölä perusti vuosituhannen alussa vaihtoautosivusto Nettiauto.comin, joka nousi nopeasti markkinajohtajaksi. Yrityksen perustaminen sai alkunsa Kytölän lukuisista reissuista Intiaan sekä autohullun ystävän Mika Fagerströmin kohtaamasta ongelmasta. Vain muutamia vuosia myöhemmin Otava Media osti kaksikon perustaman Nettix Oy -yrityksen. Oloneuvokseksi Kytölä ei ole jäänyt kuusikymppisenäkään, vaan mies on mukana kymmenissä eri yrityksissä.

EliasAalto


Wolt (Personal exit)

Elias Aallon taival Woltissa käynnistyi vuonna 2014 ja tavoitteena oli luoda mobiilisovellus ravintolaruoan maksamiselle. Seuraavina vuosina töitä tehtiin kelloa katsomatta ja koodirivi kerrallaan syntyi kotiinkuljetuspalvelu, josta tuli supersuosittu. Vuonna 2020 Wolt on käytössä ympäri Eurooppaa sekä myös Aasiassa. Matemaattisesti hyvin lahjakas Aalto on aina tykännyt tehdä töitä yksin tai pienessä porukassa. Kovimman startup-huuman haihtumisen myötä hän myi osuuksiaan Woltista vuonna 2019.

RobertKullström


Freemium Media (acquired by Viestilehdet Oy)

Robert Kullström oli vuonna 2012 mukana perustamassa mediatalo Freemium Mediaa, joka nousi nopeasti Suomen suurimman asumiseen liittyvän mediakokonaisuuden haltijaksi. Muun muassa Maaseudun tulevaisuus -lehteä julkaiseva kustannustalo Viestilehdet Oy osti Freemium Median vuonna 2018. Kauppojen jälkeen Kullströmin taival yrityksessä jatkuu kovempana kuin koskaan – sekä printti- että digipuolella.

SirenaKiviranta


Bo LKV (partly acquired by Saari Partners)

Kun Sirena Kiviranta oli kokenut liian monta välinpitämättömästi hoidettua asuntokauppaa, hän päätti hankkia alan koulutuksen ja lopulta perustaa oman yrityksen vuonna 2015. Bo LKV:n brändi asumisen ja unelmien asiantuntijana ihastutti ensin Turussa ja pian ympäri Suomea. Syksyllä 2019 Saari Partners osti enemmistöosuuden Bo Family Groupista. Sirena ja hänen miehensä Anssi rakentavat jälleen Bo:n kaltaista inspiroivaa asunnonvälitysbisnestä – nyt Espanjassa.

HarriTahkola


Talenom (IPO)

Kempeleläinen Harri Tahkola otti ohjat isänsä Paavon perustamassa tilitoimisto Talenomissa vuosituhannen alussa. Suuruudenhulluilla tavoitteilla ja riskejä sisältäneillä liikkeillä Talenom nousi tilitoimistojen kärkikolmikkoon ja pörssiyhtiöksi. Erilaisissa järjestelyissä kolmeen otteeseen exitin tehnyt Tahkola toimii edelleen Talenomin hallituksen puheenjohtajana ja suurimpana omistajana.

TuomasKukkonen


Kaslink Oy (acquired by Fazer)

Tuomas Kukkonen aloitti kesätyöt isänsä Rainon perustamassa Kaslink Oy:ssa vuosituhannen alussa. Alkuun korkealaatuisia kastikepohjia valmistanut yritys nousi vaivihkaa Suomen suurimmaksi yksityismeijeriksi ja siitä tuli yksi Suomen nopeimmin kasvaneista yrityksistä 2000-luvulla. Ruokainnovaatiot toivat ensin suosion maitotuotteilla, sitten maidottomilla. Juhannusaatonaattona 2019 Kaslinkin koko tase ja 100 prosenttia osakekannasta myytiin Fazerille.

MikkoSilventola


Bolt (Partial exit to G Squared)

Mikko Silventola oli ensimmäinen merkittävä sijoittaja virolaisessa kyydinjakopalvelu Taxifyssa vuonna 2014. Uudelleenbrändäyksen seurauksena yrityksen nimeksi vaihtui Bolt, josta rakennetaan Super Appia ja jonka arvo mitataan jo miljardeissa euroissa. Vuonna 2019 Silventola myi hieman osuuksiaan Boltista, mutta hän haluaa edelleen pysyä mukana ja katsoa kyseisen kortin loppuun saakka. Nykyään mies toimii sijoittajana kymmenissä startup-yrityksissä – ja katse on nyt myös Lapissa.

TaneliSutinen


SuperPark Oy (partly acquired by Sentica Partners)

Kun kainuulaisen Taneli Sutisen 4-vuotias tytär pyysi iskää leikkimään vuonna 2010, syntyi samalla menestysidea kaikenikäisten ihmisten viihdyttämisestä ja liikuttamisesta. Pari vuotta myöhemmin Vuokatissa sijaitsevaan teollisuushalliin rakennettiin ensimmäinen SuperPark. Suosion kasvaessa SuperParkeja avattiin ympäri Suomea, ja Aasian markkinoille mentiin outojen sattumien seurauksena. Keväällä 2018 Sutinen myi osuuksiaan Sentica Partnersille ja Suomen teollisuussijoitukselle.

LeenaNiemistö


Dextra (acquired by Pihlajalinna)

Fysiatrina toiminut Leena Niemistö hyppäsi lääkärikeskus Dextran johtoon vuonna 2003. Hän uudisti nopeasti koko toimintakulttuurin ja oli ennakkoluuloton tekijä miesvaltaisella alalla. Vuonna 2012 Pihlajalinna osti Dextran ja muutamaa vuotta myöhemmin Niemistö jäi sivuun operatiivisista töistään toimitusjohtajana ja lääkärinä. Kymmenissä startup-yrityksissä sijoittajana ja hallitusammattilaisena toimiva Niemistö laittaa nykyään hyvän kiertämään – sekä ammatillisesti että varallisesti.

SamiInkinen


Trulia (IPO)

Sami Inkinen pääsi opiskelemaan Piilaaksoon vuosituhannen alussa. Hän unelmoi rakentavansa yrityksen, josta olisi tulevaisuudessa apua mahdollisimman monelle ihmiselle. Vuonna 2005 Inkinen perusti asunnonvälityspalvelu Trulian – täysin ummikkona koko alasta, mutta markkinarako oli liian suuri ohitettavaksi. Satumaisen matkan Ruokolahden perunapelloilta Piilaaksoon tehneen Inkisen rakentama Trulia listautui myöhemmin pörssiin ja lopulta myytiin miljardiluokan yrityskaupassa. Sen jälkeen hän löysi elämäntehtävänsä.

03TILAUS

Tilaa EXIT-kirja


40 €
Exit-kirja

Yritysasiakas, jos olet kiinnostunut tilaamaan suuremman määrän kirjoja, ota yhteyttä tästä

04YRITTÄJÄTARINAT

Yrittäjä­tarinat - Vol. 1


15 inspiroivaa tositarinaa

Suomalaisten yrittäjien vaiheikas matka yrityksen alkutaipaleelta kohti exitiä. Miten yrityskauppa muuttaa yrittäjän elämää – aiheuttaako exit luopumisen tuskaa, vai onko se yrittäjän toteen käynyt unelma.

RistoLähdesmäki


Idean (acquired by Capgemini)

Risto Lähdesmäki on yksi digimuotoiluyritys Ideanin perustajajäsenistä. Yritys oli pioneeri suomalaisten digikonsulttiyritysten Yhdysvaltain valloituksessa. Nykyisellään Ideanilla on neljä toimipistettä Pohjois-Amerikassa ja 15 konttoria vanhalla mantereella. Kansainvälinen it-jätti Capgemini osti Ideanin vuonna 2017, mutta Lähdesmäki on edelleen toimitusjohtajana mukana yrityksen kasvussa ja kehityksessä.

NooraFagerström


Jungle Juice Bar (partly acquired by Vaaka Partners)

Noora Fagerströmin yhdessä puolisonsa kanssa perustama Jungle Juice Bar oli Suomen ensimmäinen mehu- ja smoothieketju. Vuoden 2011 jälkeen yrityksellä on jo yli 40 baaria eri kauppakeskuksissa. Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersista tuli vuonna 2017 Jungle Juice Barin suurin omistaja. Noora Fagerström on palkittu naisjohtajalle suunnatulla Veuve Clicquot New Generation -palkinnolla.

KimVäisänen


Blancco (acquired by Regenersis)

Kim Väisänen perusti tiedonhävitykseen erikoistuneen Blanccon yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa vuonna 1997. Brittiläinen Regenersis osti kansainvälisesti voimakkaasti kasvaneen ja alalleen uusia standardeja luoneen yrityksen vuonna 2014. Startup-sijoittajana Väisänen on mukana muun muassa puhelinkoppeja valmistavassa Frameryssa. Suuri yleisö tuntee hänet myös Leijonan luola -tv-ohjelmasta.

MerjaScharlin


Yosa (acquired by Fazer)

Merja Scharlin perusti autotallissaan mehuaseman jo vuonna 1977, mutta hänen pitkäjänteinen työnsä alettiin palkita toden teolla 1990-luvulla. Pieni kaarinalainen perheyritys kiilasi Yosa-kauravälipaloillaan suurempien kilpailijoiden edelle. Scharlinin yritys Bioferme näytti Suomessa suuntaa maidottomissa välipaloissa. Fazer osti Biofermen vuonna 2017 merkittävässä yrityskaupassa.

MarkusMäki


Remedy Entertainment (IPO)

Markus Mäki on yksi suomalaisen pelialan edelläkävijänä kulkeneen Remedy Entertainmentin perustajista. Omakotitalon kellarissa vuonna 1995 perustettu yritys tunnetaan kansainvälisesti muun muassa peleistään Max Payne ja Alan Wake. Mäki toimii vuonna 2017 pörssiin listautuneen Remedyn hallituksen puheenjohtajana.

MatiasMäenpää


Pappila Penkkala Group (acquired by Visma Group)

Matias Mäenpää nousi yrityspalvelutalo Pappila Penkkala Groupin toimitusjohtajaksi ja osaomistajaksi 27-vuotiaana. Hänen aikanaan yhtiön liikevaihto kasvoi 800 000:sta 14,5 miljoonaan euroon. Norjalainen Visma osti Pappila Penkkala Groupin vuonna 2017. Mäenpää jäi yhtiön toimitusjohtajan paikalta keväällä 2019 ja työskentelee nykyisin sijoittajana startupien parissa.

MarkoMalmivaara


Raksystems (partly acquired by MB rahastot)

Marko Malmivaara oli perustamassa rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritystä Raksystemsiä vuonna 1989. Suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot hankki Raksystemsin pääomistajuuden vuonna 2018, mutta Malmivaara jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja suurimpana henkilöomistajana.

AnssiKiviranta


Telkku.com (acquired by Alma Media)

Anssi Kiviranta oli perustamassa uudenlaista verkossa toimivaa tv-opasta Telkku.comia vuonna 2000. Alma Media osti palvelun vuonna 2008, kun sen käyttäjämäärä oli kasvanut miljoonaan. Tällä hetkellä Kiviranta on yhtenä perustajana ja omistajana mukana kiinteistönvälitysalaa uudistavassa, erittäin nopeasti kasvavassa Bo LKV:ssa. Hän vaikuttaa myös startup-sijoittajana ja useiden yhtiöiden hallituksissa.

TomiPulkki


HopLop (partly acquired by Intera Partners)

Tomi Pulkki perusti sisähuvipuisto HopLopin yhdessä puolisonsa ja toisen pariskunnan kanssa vuonna 2006. Halki Suomen ja nyt myös Saksaan levittäytyneestä HopLopista on tullut puhekielessä jo lähes synonyymi perheiden yhteiselle vapaa-ajalle. Pääomasijoitusyhtiö Intera Partners osti yhtiön vuonna 2015. Pulkki jäi myös muista rooleista HopLopin johdossa ja suuntaa uuteen.

KimmoRiihimäki


Hämeen Laaturemontti (partly acquired by Sentica Partners)

Kimmo Riihimäki perusti kattoremontteihin erikoistuneen Hämeen Laaturemontin 22-vuotiaana keskellä syvintä lamaa. Kahden vuosikymmenen aikana hän johdatti yrityksen vastoinkäymisten jälkeen – ja miltei konkurssin partaalta – alansa johtavaksi toimijaksi Suomessa. Riihimäki jatkaa Vesivekiksi nimensä muuttaneen ja Ruotsiin laajentaneen yrityksen toimitusjohtajana.

JoniMeltoranta


Netrauta (acquired by Bygghemma)

Joni Meltoranta perusti rakentamisen ja sisustamisen verkkokaupan Netrauta.fin vuonna 2006. Toimialansa verkkokauppaa uudistanut yritys kasvoi Meltorannan komennossa voimakkaasti ja ruotsalainen Bygghemma osti Netraudan vuonna 2014. Meltoranta on jatkanut Netraudan toimitusjohtajana ja on lisäksi Bygghemma Finlandin operatiivinen johtaja.

EevaKovanen


Kovanen Yhtiöt (acquired by Cabonline Group)

Kovasen logoa pidetään laadun ja erityisen palvelun merkkinä henkilökuljetuksissa. Eeva Kovanen on ollut yksi avainhenkilöistä mukana johdattamassa yhtiötä pienestä perheyrityksestä alallaan Suomen suurimmaksi toimijaksi ja brändijohtajaksi. Hän myi perheineen yrityksen henkilökuljetustoiminnan Cabonline Finlandille vuonna 2017. Eeva Kovanen toimii tällä hetkellä sijoitusyhtiö Kovanen Capitalin osakkaana.

MikkoNurminen


Kotisivukone (acquired by Fonecta)

Yrittäjyyskipinän jo varhain saanut Mikko Nurminen perusti Kotisivukoneen vuonna 2005 yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa. Fonecta osti Suomen käytetyimmäksi kotisivu- ja verkkokauppa-alustaksi kasvaneen yrityksen vuonna 2013. Nurminen on nykyisin mukana useissa kotimaisissa startupeissa ja on perustanut lapsille suunnatun Pikkuyrittäjät-ohjelman.

VilleSkogberg


Nebula (acquired by Telia)

Ville Skogberg lähti mukaan ystäviensä kanssa perustamaan ICT-palveluyrityksiä vuosituhannen alussa, joista tuli myöhemmin osa Nebulaa. Hänellä oli keskeinen rooli kehityksessä, jossa yritys kasvoi pienestä toimijasta markkinajohtajaksi pienten ja keskisuurten yritysten pilvipalveluiden tarjoajana. Skogberg työskenteli yli 15 vuoden ajan Nebulan toimitusjohtajana ja muissa johto- sekä hallitustehtävissä yhtiön kasvaessa 3 henkilöstä yli 150 henkeen, kunnes Nebula myytiin Telialle kesällä 2017. Nykyisin hän katselee yrityskenttää sijoittajan ja hallitusammattilaisen silmin.

PekkaMöttö


Onnibus (acquired by Souter Investments)

Pekka Möttö perusti joukkoliikennettä Suomessa mullistaneen Onnibusin vuonna 2011 yhdessä Lauri Helken kanssa. Yhtiö toi bussiliikenteeseen uuden, lentoliikenteestä tutun hinnoittelukonseptin ja kasvoi 2010-luvun alkuvuosina voimakkaasti. Brittiläinen Souter Investment osti Onnibusin vuonna 2014. Tällä hetkellä Pekka Möttö on uudenlaisia liikkumisen palveluja kehittävän Kyyti Groupin toimitusjohtaja.

05MAHDOLLISTAJAT

Mahdollis­tajat


Translink

Translink Corporate Finance on yksi maailman johtavista keskisuurten yrityskauppojen neuvonantoon keskittyvistä investointipankeista. Tarjoamme suomalaisille yrityksille ja niiden omistajille ainutlaatuisen keskusteluyhteyden kansainvälisiin ostajiin, sijoittajiin ja ostokohteisiin. Me pystymme keskustelemaan sujuvasti uusimmista teknologioista ja siksi suurin osa hankkeistamme onkin teknologiayritysten parissa. Meille paras toimintamme laadun mittari on tutkitusti korkea asiakastyytyväisyys – siksi olemme paras kumppani EXIT-prosesseihin.

Elite Alfred Berg

Elite Alfred Berg on sijoittamisen asiantuntija, joka auttaa suomalaisia yksityishenkilöitä, ammattisijoittajia ja yrityksiä hoitamaan varallisuuttaan kokonaisvaltaisesti, suunnitelmallisesti ja vastuullisesti. Palveluihimme luottaa jo yli 10 000 asiakasta, joiden puolesta hoidamme 3 miljardin euron varallisuutta. Suomen johtavana henkilöstörahastojen tarjoajana palvelemme myös 90 000 henkilöstörahastojäsentä. Asiakkaitamme palvelee yli 100 sijoitusalan ammattilaista 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

StaffPoint

StaffPoint-konserni on merkittävä henkilöstöpalvelualan yritys, joka työllistää, rekrytoi ja valmentaa ihmisiä uusille urapoluille ja tarjoaa organisaatioille tuottavia työelämäratkaisuja. StaffPoint tunnetaan vastuullisena täyden palvelun HR-talona ja työelämän aktiivisena kehittäjänä.

Suomen vero- ja lakipalvelut Oy

Suomen vero- ja lakipalvelut Oy avustaa asiakkaita vero- ja liikejuridiikassa esimerkiksi yrityskaupoissa, sukupolvenvaihdoksissa, yritystoiminnan uudelleenorganisoinnissa ja kansainvälistymisessä. Yhtiömme on perustettu vuonna 2017 mullistamaan vero- ja lakipalveluiden toimialaa. Meille tärkeimmät arvot ovat positiivinen ja innokas ote asiakkaidemme liiketoiminnan ratkaisujen mahdollistajana eikä ongelmien luojana, luottamuksellisuus, avoimuus, reiluus, kunnianhimoisuus ja erittäin korkea laatu. Haluamme olla asiakkaidemme kumppaneita ja osana sitä palkkiot sovitaan aina läpinäkyvästi etukäteen, joten meille voi soittaa ilman pelkoa suuresta laskusta.

Shark Account Oy

Shark Account Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset modernin taloushallinnon ratkaisut asiakaskohtaisesti räätälöitynä. Oikein ja ajantasaisesti hoidettujen taloushallinnon peruspalveluiden lisäksi tarjoamme taloushallinnon erityiskysymysten ratkaisut ja konsultoinnin sekä controller- ja talouspäällikköpalvelut taloushalllinnon kehittämiseksi ja päätöksenteon tueksi. Palvelukokonaisuutemme toteuttajina toimivat alan dynaamiset osaajat ja työkaluina alan johtavat järjestelmät.

Taplow

Taplow Finland Oy on vuodesta 1991 toiminut suomalainen rekrytointikonsultointiin keskittynyt yhtiö. Toimimme ensin nimellä HRD Group Oy ja vuodesta 2011 nimellä Taplow Finland Oy. Olemme saattaneet päätökseen menestyksekkäästi yli 1200 suorahakutoimeksiantoa ja vakiinnuttaneet asemamme luotettavana toimijana markkinoilla niin listattujen kuin listaamattomien kasvuyhtiöiden kumppanina. Taplow Finland on yksi vuonna 2002 perustetun maailmanlaajuisen The Taplow Groupin perustajista. Palvelumme Suomessa kattavat suorahaun, avoimen haun, human capital -konsultoinnin ja henkilöarvioinnin. Suomeen on 2017 perustettu Taplow Group yrityksiä palveleva Global Research HUB, joka on osa Suomen toimintoja ja palvelee siten myös suomalaisia asiakkaita koneälyn,-osaamisen ja perinteisen research-toimintojen yhdistävänä tekijänä.

06TARJOUSPYYNTÖ

Tarjous­pyyntö


EXIT-kirja on oivallinen yrityslahja asiakkaille tai henkilöstölle.
Exit-kirja

  07TIETOA

  Tietoa


  EXIT-kirja on syyskuussa 2019 julkaistu tietokirja, joka kokoaa yhteen 15 yrittäjän tarinat yrityksen alkutaipaleelta siihen asti, kun yritys on myyty, listattu pörssiin tai mukaan on tullut merkittävä sijoittaja.

  EXIT-kirja oli yksi vuoden myydyimpiä ja kuunnelluimpia tietokirjoja Suomessa vuonna 2019. EXIT-kirjan toinen osa 16 uuden yrittäjätarinan kanssa julkaistiin marraskuun 2020 lopulla.

  EXIT-kirjan kustantaa varhaisen vaiheen startup-yrityksiin sijoittava LEAP, jonka missiona on suomalaisen yrittäjyyden edistäminen. Lue lisää LEAP:n toiminnasta täältä.

  08HAE OMASI

  Hae omasi


  09YHTEISTYÖSSÄ

  Yhteistyössä